5 motive pentru care e bine să lucrezi în Kopřivnice

Deși nu se numără printre orașele mari, aici ai multe opțiuni pentru ați petrece timpul liber. Variantele sunt multe datorită istoriei acestei locații, unde se produc automobile din totdeauna. Însă dincolo de acest aspect sunt multe alte locuri care merită vizitate. Ți-ai dori să știi care sunt acestea și de ce e o idee bună să locuiești în Kopřivnice?

 

1. Vei afla motivul pentru care  Kopřivnice este un oraș recunoscut la nivel mondial 

Aici a apărut una dintre cele mai vechi mărci de automobile, Tatra. Numeroase modele de mașini, autobuze, avioane și autovehicule militare sunt expuse în muzeul Tehnic care poartă același nume. Printre exponate vei putea admira chiar și prima mașină din Austro-Ungaria. – Präsident. Prețul unui bilet este de 24ron.

 

Photo by Radek Bartoš / CC BY 2.5

 

2. Vei descoperi istoria orașului datorită muzeelor

Muzeul Tatra nu este singurul din Kopřivnice. Poți afla multe informații interesante despre istoria acestui loc și la muzeul Fojství. Acolo sunt expuse trăsuri, care erau de asemenea produse aici, dar și piese descoperite de către arheologi. Biletul de intrare costă doar 7ron. La muzeul Lašské în schimb vei putea admira numeroase obiecte din lut, care în trecut au contribuit la renumele acestui oraș. Dacă însă vrei mai mult, trebuie să știi că în apropiere se află și orașul Příbor, iar acolo vei găsi muzeul lui  Sigmund Freud, fiind orașul său natal.

 

Photo by Michal Maňas / CC BY 3.0

 

3. Poți vizita castelul Šostýn

Dacă îți dorești să afli mai multe despre acest oraș, poți vizita și ruinele castelului Šostýn. A fost construit în secolul al Xlll -lea și aparține patrimoniului cultural al Cehiei. Este localizat la aproximativ 1,5 km de oraș și poți ajunge acolo urmând poteca numită Lašská naučná stezka. Datorită traseului te vei bucura și de peisajele minunate care înconjoară orașul.

 

Photo by Tedmek / CC BY 3.0

 

4. Te vei bucura de așezarea bună a orașului

După ce vei vizita totul în Kopřivnice, e momentul să profiți de faptul că este așezat în apropierea orașului Ostrava, care este al 3-lea oraș din Cehia, ca dimensiune. Vei de asemenea în apropierea granițelor cu două țări, iar astfel  vei putea vizita Slovacia și Polonia oricând.

 

5. Te vei bucura de natură și de peisajele frumoase

Poți explora locurile frumoase din  Kopřivnice urmând traseul Lašský náučný chodník, însă vei vedea peisaje frumoase și pe Rozcestí Čarodějnic, Janíkovo sedlo sau Raškův kámen. Nu rata  Bílá Hora. De la o înălțime de 500m, te vei bucura de imaginea munților Beskydy, Jeseníky  și a orașului Ostrava.

 

 

Photo by Casablanca / CC BY 3.0-SA

 

Te tentează? Express People pune la dispoziție locuri de muncă și în acest oraș. Cazarea și transportul sunt asigurate de noi. Nu mai aștepta! Angajează-te acum în Kopřivnice și bucură-te de tot ceea ce are de oferit acest oraș.