Povestea de succes a lui Daniel: Din operator în producție a devenit supervizor

20.03.2015 – În anul 2007, Daniel s-a angajat în fabrica din Pardubice a societății Foxconn ca operator în producție. Atunci nu a bănuit că această decizie îi va aduce o avansare în carieră pe termen lung și o nouă viață în Cehia.

Și-a încercat norocul în străinătate

Daniel provine din România și a absolvit școala profesională de brutar. În zona unde trăia nu a putut găsi un loc de muncă satisfăcător din punct de vedere financiar. Prin urmare, a decis să-și încerce norocul în străinătate. A avut oportunitatea de a se angaja la Foxconn. Această societate este un lider mondial în producția de calculatoare și componente electrotehnice, specializându-se pe telefoane mobile și tablete. „În Express People și în Foxconn am venit în octombrie 2007. Îmi amintesc foarte bine acea perioadă. Aveam 22 de ani, tocmai absolvisem. Colaborarea cu Express People și cu fabrica a decurs fără probleme încă de la început”, începe să povestească Daniel.

Foxconn

A lucrat și a progresat

După o jumătate de an, datorită tenacității sale și a atitudinii pozitive la locul de muncă, a avut posibilitatea de a fi promovat în poziția de multi-operator. Daniel nu a încetat să se perfecționeze. „Treptat m-am perfecționat în domeniul limbilor străine. Acest lucru a fost foarte important pentru mine. Comunicarea de zi cu zi la locul de muncă în cehă și slovacă a adus roade”, recunoaște Daniel. Azi comunică fluent în ambele limbi, ceea ce ne-a surprins plăcut în timpul interviului. A învățat repede nu numai limbile străine. Și datorită acestui fapt, în prezent ocupă cea mai înaltă poziție care se poate atinge în această societate – poziția de șef de schimb direct sub management. Când ajungem cu Daniel la această parte a poveștii, vocea lui începe să sune mai încrezător. Dar în continuare rămâne foarte modest. Succesul acestui tânăr transmite o notă semnificativă de hărnicie și smerenie.

Înțelepciunea și răbdarea

„În anul 2010 am devenit primul șef de schimb din România din istoria fabricii. Sunt foarte mulțumit de domeniul de activitate în care lucrez. Și pe plan financiar această promovare a însemnat mult pentru mine”, spune Daniel. Este responsabil pentru funcționarea schimbului operațional și de producție, ceea ce în practică înseamnă o capacitate constantă de a soluționa rapid și eficient situațiile apărute la locul de muncă. În această poziție a reușit să-și dezvolte aceste abilități. La întrebarea noastră cu privire la factorii care stau la baza promovării sale, răspunde direct: „Mintea. Omul are nevoie de o doză suplimentară de înțelepciune. Nu este suficientă doar o exercitare automată a sarcinilor de lucru, ci trebuie să te gândești bine când faci un anumit lucru”.

Zaměstnanci Foxconnu

Opinia superiorului

Cum îl percepe pe Daniel Key Account Managerul din Foxconn – Ivan Holy? „Apreciez multe calități la Daniel. Interesul față de muncă, perfecționarea continuă, autodisciplina, diligența, responsabilitatea, abilitățile de comunicare… La soluționarea problemelor de producție a știut întotdeauna să participe în mod corespunzător. Este capabil să prezinte propuneri de soluționare a problemelor apărute”, explică Holy.

Îi ajută și pe alții

Cariera lui Daniel a avansat treptat. Nu a fost un salt de la o zi la alta. Pe măsură ce s-a perfecționat pas cu pas, a dobândit abilități noi, dezvoltându-se și competențele sale. În prezent, în fabrică lucrează și soția lui Daniel în poziția operator de producție. Cuplul nu se plictisește nici în afara locului de muncă. „Avem o fetiță pe care în fiecare zi o ducem la grădiniță. În timpul liber încerc să îi ajut pe cunoscuții din România care au venit să muncească aici și nu reușesc încă să se orienteze prea bine”, încheie Daniel, pregătindu-se încet pentru schimbul de noapte.