5 lucruri care transformă interviul într-un coșmar

15.03. 2015 – Dacă nu doriți să primiți postul de care sunteți interesat, vă oferim 5 sfaturi esențiale care vă vor ajuta în acest sens.

5 věcí, které promění váš pohovor na noční můru

Întârziați

Întârzierea dezvăluie multe despre dvs. Nu sunteți capabil să vă organizați timpul și nu vă lăsați o rezervă pentru circumstanțe neprevăzute. Cel mai bine este să porniți cu 5 minute înainte de începerea interviului. Nu-l anunțați pe angajator că veți întârzia. Oricum nu sunteți interesat de acest loc de muncă. Atenție! Dacă aplicați pentru un loc de muncă într-una din țările sudice, la interviu poate întârzia chiar și angajatorul. O întârziere de o oră, respectiv de jumătate de zi nu este nimic ieșit din comun.

Veniți nepregătit

Dacă doriți ca interviul să fie un coșmar, nu vă pregătiți deloc. Nu vă informați în legătură cu firma la care doriți să vă angajați. La urma urmei, așa cum ați menționat în CV, sunteți foarte flexibil, vă puteți adapta la orice. Angajatorul va aprecia cu siguranță o astfel de flexibilitate.

Nu acordați atenție primei impresii

Prima impresie este crucială pentru oameni. Dar nu și pentru dvs. De aceea subestimați pregătirea pentru prima impresie. Atât aspectul, cât și exprimarea dvs. nu sunt importante. Imaginea este o chestie inutilă, oricum nu sunteți interesat de locul de muncă respectiv.

Luați cu dvs. telefonul mobil

În această epocă zbuciumată doriți să fiți accesibil pretutindeni. Prin acest fapt demonstrați că prietenii și colegii dvs. pot să vă sune oricând. Convorbirile telefonice pe parcursul unui interviu, din păcate, dezvăluie faptul că momentan pentru dvs. există lucruri mai importante decât acest interviu.

Folosiți cât mai multe superlative

Că doar sunteți nr. 1. Pentru acest loc de muncă și în general. Convingeți recrutorul despre calitățile dvs. Autocritica nu este necesară. Este chiar inutilă pentru că dvs. nu aveți caracteristici negative. Și în CV ați prezentat numai lucruri pozitive și nu puține. Întrebarea recrutorului dacă aveți și trăsături negative nu vă poate surprinde. Răspunsul dvs. e clar: „Nu, nu am”.

Mgr. Ondrej Ivan

Recrutor