11 sfaturi pentru persoanele mai în vârstă

19.03.2015 – Chiar dacă la o vârstă înaintată, neavând un loc de muncă, vă puteți simți inferior și trecut cu vederea, suntem convinși că și la această vârstă aveți puncte forte și avantaje specifice. Trebuie doar prezentate într-un mod corespunzător.

Starsi pan pracuje

„De-a lungul experienței mele m-am întâlnit și cu candidați cu o vârstă mai înaintată. Uneori este dificil să le satisfaci cerințele. Deoarece, datorită experienței de lungă durată, au cerințe mai mari privind salariul și poziția”, explică recrutorul Express People – Dana Bandrejova. Dacă la primul interviu creați o impresie bună, cresc șansele dvs. de succes. Dar cum se face acest lucru?

Nu neglijați niciun aspect. Primul lucru important este crearea unui CV adecvat. Nu uitați să-l actualizați regulat și să includeți în el toate informațiile privind experiența de muncă acumulată până în prezent. În toți acei ani ați avut ce învăța. Dacă aveți impresia că nu mai știți să vă orientați în procesul de căutare a unui loc de muncă, solicitați ajutorul prietenilor sau al agenției de recrutare. Recrutorii profesioniști oferă zilnic consultanță în vederea creării CV-urilor.

Începeți să gândiți pozitiv. Agentul de recrutare s-a decis să vă acorde o șansă și v-a invitat la un interviu? Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți este să emanați o stare de spirit pozitivă. Încercați să fiți cât mai relaxat, dar în același timp politicos. Zâmbetul este întotdeauna binevenit, indiferent de vârstă.

Nu vă lăsați descurajat. Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani sunt de cele mai multe ori defavorizate, iar căutarea unui loc de muncă poate dura mult timp. După câteva săptămâni mulți își pierd interesul și încrederea în sine. Dacă vă aflați în această etapă, schimbați-vă atitudinea și încetați să fiți negativist. „Există și posturi care sunt limitate de vârstă. Dar dacă solicitantul pare potrivit, îl introducem în baza noastră de date. În cazul în care pe viitor vom avea o ofertă care se potrivește profilului acestuia, cu siguranță îl vom contacta” adaugă Bandrejova.

5 sfaturi despre cum să scoateți în evidență părțile dvs. pozitive

De ce ar trebui să fie interesat angajatorul exact de dvs.? Convingeți-l că acceptarea unui candidat mai în vârstă are avantajele sale:

  • Cu trecerea anilor v-ați format o disciplină fermă de muncă și abilități de lucru corecte. Pur și simplu se poate baza pe dvs.!
  • De-a lungul anilor ați acumulat și experiența necesară. Pe scurt – sunteți un om trecut prin viață!
  • Aveți respect față de orice fel de muncă. Și în afara domeniului și profilului dvs. Știți să vă adaptați. Viața v-a format cu minuțiozitate.
  • Viața personală nu va influența în vreun fel munca dvs. Tinerețea și capriciile sunt deja istorie!
  • Sunteți dispus să lucrați mai mult decât se așteaptă de la dvs., chiar și dincolo de sarcinile dvs. Pe scurt – sunteți candidatul perfect!

3 sfaturi pentru un interviu de succes

  • Exprimați-vă concis, dar nu uitați nimic important. Legați cât mai bine experiența dvs. cu oferta de care sunteți interesat.
  • Aveți așteptări salariale realiste. Dacă o cere situația, nu vă fie teamă să coborâți nivelul acestora.
  • Respectați-vă colegii mai tineri. Dați-le de înțeles că munca alături de ei nu este o problemă pentru dvs. Poate chiar și recrutorul va fi mai tânăr cu o generație decât dvs.